Návod na instalaci TEAMSů

autor: | 12. října 2020 | Nepřehlédněte

Aby zajistila škola legální software Microsoft pro výuku žáků, platí roční pronájem služby OFFICE 365, což je speciální balíček produktů firmy Microsoft pro školy. V rámci této služby mají všichni žáci a učitelé možnost stáhnout si ZDARMA aktualizovanou verzi oblíbených programů (WORD, EXCEL, POWERPOINT, atd.). O tom ale informujeme na třídních schůzkách a na www neustále a někteří toho opravdu využili.

Všichni žáci mají v této službě zřízený účet, kam se lze z jakéhokoli počítače přihlásit online.

ADRESA: https://www.office.com

PŘIHLAŠOVACÍ JMÉNO: email žáka (5 písmen příjmení a 3 písmena jména @ skolakravare.cz , tedy například fiktivní žákyně Anděla Nebeská by měla email nebesand@skolakravare.cz )

HESLO: heslo má každý žák svoje a měl by ho znát, přihlašuje se pod ním do školní sítě. Je to vždy XXKravXX, kde X je nějaká cifra. Pokud si heslo nepamatujete či ho neznáte, pište, volejte, obratem vám ho pošlu (smida@skolakravare.cz, 775975713).

Po přihlášení se na portál office.com se vám objeví ikony všech vašich online služeb. Zdůrazňuji, že každý má prostor svůj, tedy nikdo jiný vaše soubory, emaily, atd. nevidí).

Nejpoužívanější jsou:

  1. Outlook = email.
  2. One Drive = cloudový prostor uživatele 5GB (ukládání souborů, které jsou přístupné online).
  3. WORD = textový procesor.
  4. EXCEL = tabulkový procesor.
  5. PowerPoint = tvorba prezentací.
  6. a další…
  7. například TEAMS = firemní platforma, která umožňuje textovou komunikaci, video hovory, sdílení souborů atd.

To vše jsou online produkty, tedy nejsou nainstalovány na vašem PC. Pokud byste si chtěli stáhnout a instalovat tyto produkty, využijte ikonu vpravo nahoře „NAINSTALUJTE SI OFFICE“.

TEAMS

Po přihlášení do služby https://www.office.com klikněte na ikonu TEAMS. Pracovat v tomto prostředí můžete buď opět online, tedy na portále office.com a nebo klikněte vlevo dole na možnost „STÁHNOUT DESKTOPOVOU APLIKACI“, což doporučuji. Po stažení souboru Teams_windows_x64.exe tento soubor spusťte, nainstaluje se vám TEAMS přímo na počítač a bude tak práce pro vás mnohem jednodušší.

Existují dokonce aplikace TEAMS na mobilní telefony, klidně vyzkoušejte. Režim na mobilu bude zřejmě mírně omezen, ale možné je i to.

V aplikaci TEAMS se již snadno zorientujete. Slouží k tomu především levá svislá lišta záložek, kde najdete:

  • AKTIVITA – zde budou poslední akce v aplikaci, oznámení, atd.
  • CHAT – klasické dopisování s ostatnímu účastníky, žáky, učiteli.
  • TÝMY – většinou to budou celé třídy, mohou to být i předměty. Do týmu vás zařadí učitel, vytvořit si ale můžete samozřejmě i svůj vlastní tým.
  • ZADÁNÍ – učitelé mohou posílat zadání různých tipů, text, obrázky, odkazy, atd.
  • KALENDÁŘ – zde je možné si poznamenat, kdy je další hodina, schůzka atd., učitel může naplánovat schůzku všem, vám přijde oznámení.
  • SOUBORY – zde jsou uložené soubory, vše je propojené s cloudem.
  • … – možností je mnohem více, časem třeba najdeme další vhodné aplikace.

Pokud chcete do chatu přidat či pozvat učitele, začněte psát jeho příjmení a TEAMS by ho měl nabídnout, protože všechny učitele a žáky má ve své databázi kontaktů. U žáků platí to, co jsem psal nahoře (5 písmen příjmení a 3 písmena jména @ skolakravare.cz).

A teď už hurá do světa TEAMSU!

V případě problémů kdykoli pište, volejte smida@skolakravare.cz, 775975713.

Související obrázky: