Vítání prvňáčků letošního školního roku

autor: | 25. srpna 2017 | Nepřehlédněte

V pondělí 4. září 2017 jsme společně oslavili první školní den jednadvaceti dětí z Kravař, Blíževedel, Stvolínek a okolních obcí. Chtěl bych poděkovat všem, kdo tento úžasný den pomohli připravit, protože je to opravdu jeden z nejhezčích dnů na naší škole. Letos vítal prvňáčky pluk Dobrovolných kravařských hasičů ve zbrusu nových a nutno říci velice slušivých uniformách. Muži, kteří obětují svůj čas, energii a někdy i zdraví, aby pomáhali všem ostatním v často velmi nebezpečných životních situacích jsou tím nejlepším vzorem pro naše školáky. Milé na tom bylo i to, že většina přítomných hasičů také navštěvovala naší základní školu.

Dvacet jedna dětí zažilo svůj vůbec první školní den! Za pár dní jim to už třeba přijde normální, ale prozatím musí prožívat kouzelné dny jako Alenka za zrcadlem – vše je nové, velké a barevné! Určitě si říkají :“Už abychom dostaly první domácí úkol!“. 🙂 Nejen o to se již postará paní učitelka Jana Hurtová a její kolegyně.

Dětem přeji jen to nejlepší, aby jim nadšení vydrželo alespoň do 9. ročníku, aby u nás zažily spoustu zábavy a her a naučily se při tom vše potřebné pro život a další studium.

Zdeněk Šmída, ředitel školy

P.S. Sláva našich prvňáčků pohledem Českolipského deníku.

Související obrázky: