Zahájení nového školního roku 2014/2015

autor: | 14. srpna 2014 | Doporučené

Dobrý den rodičové, ahoj školáci,

nestraším, nebojte se, prázdniny jsou ještě v plném proudu a určitě se ještě nechystají skončit. Přesto pro zvídavé zájemce přináším žhavé aktuality.

Rekonstrukce školy je v plném proudu a vypadá to nejen krásně (tedy ty opravené části s novými okny, omítkou, světly…), ale i nadějně ve smyslu dokončení ve slíbeném termínu (oddychnou si hlavně všichni žáci, kteří již dnes prožívají abstinenční muka z nedostatku úkolů, prověrek a zkoušení:-). Nový školní rok začne na čas, tedy v pondělí 1. září 2014. Jako vždy přijdou do školy hned na první hodinu všechny vyšší ročníky, přesně řečeno 2. až 9. ročník pouzen a první vyučovací hodinu 7.45 – 8.30 hod. Poté zůstanou pouze deváťáci a ti, kdož mají zájem se zúčastnit slavnostního vítání prvňáčků.

Slavnost patřící nejmladším dětem, které v ten den přijdou do školy úplně poprvé v životě, začne přesně v 9 hodin ve vstupní hale základní školy. Zveme všechny tatínky a maminky, dědečky a babičky, sourozence a strejdy s tetičkami, prostě všechny, kdo chtějí tento krásný okamžik s dětmi prožít. Po slavnostním úvodu povedou deváťáci prvňáčky do jejich nové třídy, kde si s paní učitelkou ještě řeknou důležité informace o prvních dnech ve škole.

V prvním týdnu se první třída bude učit následovně: úterý+středa 2 vyučovací hodiny, čtvrtek 3 a pátek 4 vyučovací hodiny. Dále již podle rozvrhu. 2.-5. třída se kromě pondělí bude učit 4 vyučovací hodiny a celý druhý stupeň 5 vyučovacích hodin. Od pondělí 8. září již celá škola dle platného rozvrhu.

Přeji krásný zbytek prázdnin a hodně nevšedních zážitků.

Mgr. Zdeněk Šmída, ředitel školy

Související obrázky: